Marinejegerne og Kalypso

marinejegerkommandoen_landingsside

Foto: Forsvaret

I Wienerbrorskapet måtte Fredrik Beier søke i mellomkrigsårene og datidens rasebiologiske forskning og grusomme eksperimentering på mennesker for å finne svarene han jaktet. I Kalypso er også historien en viktig ingrediens.

Men denne gangen må Fredrik lete tettere på vår egen samtid. I ukene og månedene som fulgte etter at Sovjetunionen brøt sammen, og det russiske maktapparatet lå med brukket rygg.

Most posts here are in English. This is an exception, due to the release of "As We Fall" ("Kalypso"), the second novel in the Beier-series in Norway this August.

Hvem var det egentlig som rådet over Sovjetunionens gigantiske arsenal av atomvåpen, kjemiske og biologiske våpen, i tiden før det nye statsapparatet fikk kontroll. Hva skjedde på de topphemmelige russiske militærinstallasjonene, når soldatene som var satt til å vokte dem deserterte, vitenskapsfolkene ble gående uten lønn og det ikke fantes midler til vedlikehold?

I Kalypso spiller hendelser under et oppdrag utført av den norske Marinejegerkommandoen (MJK) en viktig rolle. Men mens MJK i dag er en stor organisasjon, med tung erfaring fra skarpe oppdrag ute i verden, var MJK anno 1992 noe ganske annet. Topptrente soldater, men de var langt færre, og siden fienden den gangen var Sovjetunionen, var MJK-troppene aldri brukt i strid.

For å skildre livet i MJK på den tiden, har jeg benyttet meg av mange ulike kilder. Jeg har lyst til å dele en av dem, denne sjeldne nyhetsdokumentaren produsert for TV2 i 1993. Fra den gangen MJK fortsatt benyttet seg av AG3 og MP5. Fra den gangen et soundtrack virkelig sugde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s