Korset er ute: «En en krim i mesterklasse!»

Korset er endelig i bokhandelen – til strålende anmeldelser.

«I mylderet av nye norsk krimforfattere er Ingar Johnsrud (…) etter min vurdering en av de aller beste,» skriver litteraturanmelder Finn Stenstad i Tønsbergs Blad – og gir terningkast 6!

Screenshot_20180601-114841_Samsung Internet

Faksimile fra Tønsbergs Blad

Så er Korset ute, klar for å bli med enhver krimentusiast inn i de late og forhåpentligvis varme sommerdagene. Og det er ingenting å si på mottakelsen. En uke etter utgivelsen har avisenes kritikere delt ut én sekser og tre femmere til Korset.

«En forfatter som med stor kunnskap, en elegant penn og evne til å skape intrige og spenning (…) Ikke det minste rart at serien om Fredrik Beier slår an utenfor landets grenser. Etter min vurdering i klasse med selveste Jo Nesbø,» skriver Stenstad.

«… framfor alt tar Ingar Johnsrud  i bruk en fargerik språklig palett som er en sjeldenhet i denne sjangeren. Metaforikken beriker fremstillingen, og de små, sylskarpe karakteristikkene av miljøer og mennesker som han benytter, løfter romanen mot høyeste pallplass.»

Aftenposten: Drivende og tankevekkende konspirasjonsdrama

«En styrkedemonstrasjon fra en forfatter som legger Nesbø bak seg i det hardkokte spenningsfeltet (…) i løpet av et 526 sider langt forfølgelsesritt gjennom forbryterske labyrinter makter faktisk forfatteren å gjøre gull av gråstein, forvandle velbrukte rekvisitter til suggererende og forstandig prosa,» skriver Aftenpostens anmelder Pål Gerhard Olsen, og fortsetter:

«Hvordan gjør han så det? Jo, blant annet ved å være særdeles nøye på detaljene og formidling av fysisk og mentalt nærvær. Anstrenge seg for å trenge dypt ned i hver enkelt situasjon, samtidig som den på elegant vis integreres i en større helhet. (…) Sinnrike intriger er det mange av. Johnsruds intriger har imidlertid det lille ekstra, mye fordi han viser omsorg for den menneskelige dimensjonen.»

«En thriller uten dødpunkter,» slår Dagbladet fast, og tildeler terningkast 5: «Allerede da han debuterte med «Wienerbrorskapet» i 2015, gjorde Ingar Johnsrud det klart at han aktet å skrive en trilogi om sin politihelt Fredrik Beier. Året etter kom bok nummer to, «Kalypso». Forståelig nok har han brukt ytterligere to år på å fullføre løpet. «Korset» er den mest ambisiøse og best gjennomførte thrilleren av de tre,» skriver Fredrik Wandrup i Dagbladet.

«TREDJE ROMAN: Og den er neppe den siste boka om politimannen Fredrik Beier. Tross alt har lesere i 20 land latt seg begeistre av den norske politimannen. Ikke uten grunn, den velskrivende Johnsrud blir bare bedre og bedre,» legger han til.

fullsizeoutput_51e

Litteraturmagasinet bok365 lander også på terningkast 5, hvor anmelder Atle Nielsen skriver:

«Ingar Johnsrud skriver godt. Han drar leseren med seg gjennom til dels usannsynlige scenarier med sin listige penn. Det er fine bilder, velkonstruerte setninger og spenning på flere nivåer når Johnsrud, etter mange år som journalist, nå bruker skrivebordet til andre ting. Det er noe Nesbø-sk over plotene hans, og sannelig over skrivingen også. Det er driv og pageturning hele veien.

Når det er sagt er du nødt til å akseptere den helt usannsynlige settingen i plotet for å bli med selv. Her er brutale monstre, her er samfunnstopper som går House of Cards-gjengen en høy gang, og her er hovedpersoner som har et liv på si.»

fullsizeoutput_529

Terningkast fem varter også Tvedestrandsposten opp med:

«ISOLERT SETT er «Korset» en fremragende thriller som setter nervene i høyspenn og som overgår det meste av det som er utgitt av norske thriller- og kriminalromaner som er gitt ut så langt i år. Boken er vel verdt å ta med som lektyre i sommervarmen. Og har man ikke lest Johnsruds to tidligere romaner i triologien, så bør man ta med seg disse også. Da er man garantert en høydramatisk sommer! Med «Wienerbrorskapet», «Kalypso» og «Korset» har Ingar Johnsrud vist at han befinner seg i toppdivisjonen blant norske spenningsforfattere – så det er bare å glede seg til nye romaner,» skriver anmelder Sven Gjeruldsen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s