Patrioter til Tyskland

– Jeg er stolt og glad over at Patrioter og dens oppfølgere skal presenteres for et tysk publikum. Droemer Knaur er et forlag med en historie langt tilbake på 1800-tallet, de har en imponerende rekke forfattere i stallen, og har vist gang på gang hvilken evne de har til å løfte fram forfatterne sine. Jeg ser fram til et spennende samarbeid, sier Ingar Johnsrud. Den politiske thrilleren Patrioter er nå kjøpt av det anerkjente tyske forlaget Droemer Knaur.

Oslo Literary Agency forvalter rettighetene til Johnsruds forfatterskap. Agent Henrik Francke er glad for at det tyske forlaget nå skal utgi Johnsruds nye trilogi:

– Droemer Knaur er et stort og viktig forlag som er veldig sterke på krim og underholdning, sier Francke.

Denne uka går verdens største bokmesse i Frankfurt av stabelen. Årlig deltar mer enn 4000 utstillere fra 95 land, og messen er verdens viktigste bokmesse for salg av rettigheter og internasjonal utbredelse av litteratur i alle sjangre. Nesten 180 000 besøker bokmessen over fem dager. – Det er sterk interesse i flere land for denne nye serien, og timingen er perfekt nå rett før bokmessen i Frankfurt, sier Francke.

Ingar Johnsruds Patrioter er en nervepirrende politisk thriller fra Norge. Det handler om terror og høyreekstremisme, om en trussel mot nasjonens sikkerhet som må avverges, mens klokken tikker nådeløst ned mot valgdagen. Og nettopp kombinasjonen av spenning og et politisk plot har tent det tyske forlaget:

– Vi er begeistret over å ønske Ingar Johnsrud velkommen på Droemer Knaur. Han er en dyktig og talentfull krimforfatter som vet å kombinere medrivende spenning med et engasjerende politisk plot til en thriller som virkelig holder det den lover. Patrioter er skandinavisk krim på sitt beste – og vi gleder oss til å presentere Johnsruds nye trilogi for tyske lesere, sier redaktør Katrin Trometer.

Les mer her.

Legg igjen en kommentar